В Брюксел арестуваха радикалист, въоръжен с брадва, сатър и чук

  • 27 октомври 2020 13:13

  • 304
  • 2
В Брюксел арестуваха радикалист, въоръжен с брадва, сатър и чук
© Getty Images/Guliver (архив)

Въоръжен и радикализиран мъж е бил задържан наскоро пред централното полицейско управление в Брюксел, съобщиха днес синдикати на местните сили за сигурност. Медии уточняват, че засега информацията не е потвърдена от прокуратурата.

Според полицейските синдикати задържаният е бил въоръжен с брадва, сатър, чук и други хладни оръжия. Той бил забелязан, че обикаля около сградата на полицейското управление. При последвалото претърсване в дома му в белгийската столица били открити заредени огнестрелни оръжия.

Радикалните ислямистки онлайн движения под прицела на властите след обезглавяването на френския учител

Синдикатите използват случая да настояват за допълнителна защита на полицейските управления, ставали неведнъж мишена за нападения от етническите малцинства. При разследването на атентатите в Париж и Брюксел през 2015 и 2016 г. бе установено, че сред предварително набелязаните цели от терористите са били силите на полицията, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
трябва

2020.10.27 | 13:35

2
трябва да им дадем акъл как да спазват правата и свободите на малцинствата и как да ги интегрират. един брюкселски хелзински комитет да направим

2020.10.27 | 13:27

1
Онези хора в Брюксел имат сериозен проблем с малцинствата. България трябва да им помогне като им покаже как опандизва цигани и изравнява гета.

Добави коментар

Водещи новини