Белгия обяви нов рекорд на новозаразени за денонощие

  • 24 октомври 2020 20:51

  • 1989
  • 1
Белгия обяви нов рекорд на новозаразени за денонощие
© Getty Images/Guliver

Белгия обяви днес нов рекорд от 15 432 нови заразени с коронавирус за едно денонощие, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Според съобщение на Националния институт за обществено здраве, цитирано от агенция Белга, тези случаи са регистрирани във вторник, 20 октомври.

В отговор на драстичното нарастване на броя на случаите властите в Брюксел затегнаха допълнително днес ограничителните мерки. След като кафенетата, баровете и ресторантите вече са затворени от понеделник в столичния регион, маските стават задължителни, а вечерният полицейски час ще започва в 22 ч. вместо в полунощ; затварят се басейните, спортните клубове и фитнесите, както и театрите, кината и музеите; служителите, които имат възможност, трябва да работят от къщи; на 31 октомври, Вси светии, не е позволено на децата да обикалят от къща на къща.

Полицейски час от 22 часа и магазините да затварят в 20 часа, решиха брюкселските власти

В момента Белгия е сред най-тежко засегнатите от пандемията държави в Европа. Европейският център за превенция и контрол върху заболяванията съобщи днес, че през последните 14 дни в Белгия са регистрирани около 1115 нови заразени на 100 хиляди жители. За сравнение в Германия този показател е 118.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1989 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mark

2020.10.24 | 21:06

1
Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..... ===>>> Smartlife3.com/

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини