Полицията в Глостършър ще спира идващи от Уелс, където има пълна карантина

Полицията в Англия съобщи днес, че ще опита да спира хората да напускат Уелс, където е започнала 17-дневна карантина с цел да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15635

Полицейски патрули от графство Глостършър ще дежурят на шосетата от Уелс и ще спират шофьорите, предприели далечни пътувания. Пътуващите, които не предявят сериозни основания, ще бъдат връщани. Ако те не се подчинят, полицаите ще уведомяват уелските си колеги да предприемат съответните действия, защото полицията от Глостършър няма право да глобява пътници от Уелс.

Ситуацията е илюстрация за хаоса в прилагането на ограничителните мерки в Обединеното кралство, отбелязва АП. Според британската система Уелс, Шотландия и

Северна Ирландия имат собствени правила за общественото здраве. А въведените от националното правителство в Лондон правила за три степени на заплаха от вируса важат само в Англия. Днес за графство Северен Йоркшир бе определена най-високата трета степен на заплаха, каквато вече има за Ливърпул, Голям Манчестер и графство Ланкашър.

Уелс планира да забрани достъп на идващи от Англия, Северна Ирландия затвори училищата

Правителството на Уелс наложи от снощи едни от най-строгите ограничителни мерки в кралството - затворени бяха предприятия, забранени бяха маловажните пътувания, а гимназиите минаха на онлайн обучение.

Починалите от усложнения, свързани с COVID-19, във Великобритания досега са 44 661, което е най-голям абсолютен брой в Европа. От тях 1756 са в Уелс с население около три милион души.

 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15635

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет