Папа Франциск се изказа в подкрепа на гей браковете

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март за първи път се изказа в подкрепа на еднополовите граждански съюзи в интервю за пълнометражния документален филм "Франческо", показан премиерно днес на Римския филмов фестивал, съобщи БТА.

С изказването си в интервюто папата даде зелена светлина на съжителството между гейове.

Папа Франциск се появи с маска по време на обща молитва за мир по света

Филмът засяга теми, които са особено близки на Светия отец, като околната среда, бедността, миграцията, расовото и материалното неравенство, както и хората, които най-много страдат от дискриминация.

"Хомосексуалните хора имат правото да живеят в семейство. Те са божии чеда", казва Франциск в едно от интервютата, дадени специално за филма. "Онова, което трябва да имаме, е закон за гражданския съюз, и по този начин тези хора ще бъдат обхванати от закона", добави той.

Още като архиепископ на Буенос Айрес Франциск даде зелена светлина за граждански съюзи за гей двойки като алтернатива на еднополовите бракове. Той обаче никога не се беше изказвал ясно в подкрепа на гражданските съюзи в качеството си на папа.

Режисьорът на филма Евгений Афинеевски е получил широк достъп до кардинали, до архивите на ватиканската телевизия и до самия папа за филма си. Той каза, че е получил такъв достъп в резултат на своята упоритост, а също като изпращал на папата аржентински чай мате и прочутите аржентински сладки с крем чрез аржентинци, живеещи в Рим.

Коментари

 1. 2020.10.21 | 23:20
  Никъде в Библията не пише,че трябва да ива папа или нещо подобно... Този старец е за ешафода!!!
 2. 2020.10.21 | 21:00
  Папа изрод. Тоя си е жив антихрист. Узаконяват греха и го правят да изглежда като нещо нормално. Никой не се ражда лезбийка или гей, такъв се става, това е право на избор. Зоофилите и некрофилите също трябва да пропищят, че им са нарушени правата и се чувстват "дискриминирани". Пропаднал свят.
 3. 2020.10.21 | 20:29
  ama savsem estestveno e edin pederas da podkrepi svoite sabratia geiovete.
 4. 2020.10.21 | 20:26
  Нормално изказване...Там всички са гейове....и педофили! Начело с папата!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет