ЕС връща ограниченията за пътници от Канада, Тунис и Грузия

  • 21 октомври 2020 18:38

  • 526
  • 0
ЕС връща ограниченията за пътници от Канада, Тунис и Грузия
© Novini.bg

Европейският съюз ще наложи отново ограничения за пътници, влизащи в блока от Канада, Тунис и Грузия, поради опасения, свързани с пандемията от коронавирус, и ще извади от "забранителния списък" Сингапур, съобщиха дипломати, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

За първи път от два и половина месеца ЕС затяга ограниченията за пътуване. Пътниците, идващи от Канада, Тунис и Грузия, на които досега се разрешаваше да влизат в блока, сега ще бъдат допускани в ЕС, ако се прецени, че причините за пътуването им са съществени.

40 милиона заразени с COVID-19 по света, над 1 милион са починали

Наложените ограничения за пристигащи от Сингапур бяха отменени. Постоянните представители на страните членки в ЕС се споразумяха за промените днес, съобщиха европейски дипломати.

Според променените разпоредби, които все още не са утвърдени окончателно, само гражданите на Сингапур, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд и Уругвай могат да влизат в блока без ограничения. В началото на пандемията 27-те страни членки на ЕС, освен Ирландия, както и нечленките Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия, забраниха всички пътувания към блока, които не са обосновани със съществени причини.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини