Край с нощните купони в Мадрид - властите въведоха полицейски час

Мадрид ще се присъедини към европейските градове и столици, които вече въведоха полицейски час като една от мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16279

Новината бе съобщена по време на пресконференция от ръководителката на регионалното правителство на Мадрид Изабел Диас Аюсо.

Установихме, че предимно млади хора на възраст между 15 и 29 години образуват големия процент заразени, които се отдават изцяло на нощен живот. Поради тази причина сме принудени да вземем мерки и да въведем полицейски час, който ще обхваща часовете от 12 в полунощ до 6 сутринта. Решението за контрол между тези часове е строго санитарно, подчерта Аюсо и допълни, че именно между 12 и 6 младите водят "неконтролируеми нощни забавления".

Испания готви нови ограничения заради ръст на заразените с коронавирус

Тя оправда късното начало на полицейски час (00.00 в полунощ) с намерението на местната власт все пак да пощади от допълнителни загуби ресторантьорския бизнес в испанската столица.

Официално: Мадрид е в извънредно положение

Полицейският час в Мадрид влиза в сила още тази събота, когато свършва въведеното от централното правителство извънредно положение над столицата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16279

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.21 | 17:19
    Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ==>> Selfcash5.com/
  2. 2020.10.21 | 17:04
    Да млади хора се събирали при нас вече101 дена се събират тъпаци на площада и разнасят зараза но никои неги разпръсква
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет