Германия въведе карантина в окръг на границата с Австрия заради епидемията от новия коронавирус

Около 106 000 жители на южен германски окръг на границата с Австрия получиха нареждане да си стоят вкъщи, освен ако им е абсолютно належащо да излязат, предаде ДПА, цитирана от БТА. Агенцията отбелязва, че това е една от най-строгите ограничителни мерки в Германия от началото на пандемията от новия коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16018

Регионалната карантина в Берхтесгаденер влезе в сила в 14 ч. (15 ч. българско време) днес, след като в китния планински окръг бе регистриран рязък скок на новозаразените с коронавирус.

В австрийското градче Кюл, от другата страна на границата, миналата седмица бе наложена карантина заради нарастването на заразените там.

Германия обяви всички съседни държави за рискови

Към снощи в Берхтесгаденер има 272,8 нови случая на 100 000 жители за седемдневен период - много над равнищата 35 и 50, след чието преминаване местните власти са задължени да въведат по-строги ограничения.

В този германски окръг са затворени училищата, забавачниците, развлекателните обекти и ресторантите. Масовите събирания са забранени с изключение на религиозните служби, а хотелите също ще трябва да затворят, освен за пътуващи по служебни причини клиенти.

Първоначално е предвидено тези ограничения да бъдат в сила две седмици.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16018

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет