Заразените с коронавируса в Португалия надхвърлиха 100 000

  • 19 октомври 2020 21:35

  • 835
  • 0
Заразените с коронавируса в Португалия надхвърлиха 100 000
© Getty Images/Guliver

Регистрираните заразени с коронавируса в Португалия днес надхвърлиха 100 000, след като за последното денонощие се увеличиха с 2000, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Това стана броени дни, след като влязоха в сила нови строги мерки за борба с инфекцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В петък бе регистриран рекорден брой - 2608 нови случая за ден от началото на пандемията. До момента броят на смъртните случаи в страната с 10-милионно население е 2198.

Според новите разпоредби се забранява събирането на повече от 5 души, сватбените тържества се ограничават до 50 присъстващи, студентските партита са забранени и се въвеждат по-тежки наказания за учреждения, нарушаващи правилата.

Португалия налага по-строги мерки срещу COVID-19

Властите нееднократно заявиха, че португалската икономика не може да понесе ново затваряне като 6-седмичната карантина през март. Премиерът Антониу Коща обаче предупреди миналата седмица, че правителството не се страхува да наложи повече ограничения, ако разпространението на вируса не се забави.

В четвъртък парламентът ще гласува по правителственото предложение за задължително носене на маски на оживени места на открито и дали мобилното приложение за следене, предложено от кабинета, трябва да стане задължително за някои сектори в икономиката. Приложението за борба със заразата бе посрещнато с остри критики от португалската агенция за защита на личните данни, която смята, че то "буди сериозни опасения, свързани с личния живот на гражданите".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини