Има задържани за бруталното убийство на учителя във Франция

  • 17 октомври 2020 06:38

  • 3457
  • 6
Има задържани за бруталното убийство на учителя във Франция
© Getty Images

Четирима души, включително един непълнолетен, са задържани през нощта на петък срещу събота след убийството във Франция на учител по история, съобщи Франс прес, позовавайки се на съдебен източник. Задържаните са роднини на нападателя, който бе убит от полицията.

Нападението, определено като терористичен акт, бе извършено в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин, близо до училището, в което е преподавал убитият. Не е ясно дали нападателят е бил свързан по някакъв начин с учителя и дали е имал съучастници.

Според френски медии, които цитиран съдебен източник, нападението е дело на 18-годишен чеченец, роден в Москва, живял във Франция. Твърди се, че е намерен е негов документ за самоличност.

Тези данни не са официално потвърдени, но Асоциацията на чеченците, живеещи в Европа излезе с комюнике, в което осъжда нападението и заявява, че не приема никакви форми на религиозен екстремизъм и актове на насилие, предаде ТАСС. Нито една общност не може да носи отговорност за отделни действия на нейни съотечественици, подчертава организацията и призовава политиците и медиите да се въздържат от изявления, които могат да нанесат вреда на чеченската общност, предаде БТА.

Учител беше обезглавен в парижко предградие
След войната, която руската армия води в Чечения срещу ислямистките сепаратисти в края на 90-те и началото на века, Франция даде убежище на много чеченци, отбелязва Асошиейтед прес. През последните месеци имаше случаи на насилие в чеченските общности във Франция - в района на Дижон, в Ница и западния град Сент Дизие. Смята се, че тези случаи са свързани с местни криминални кръгове.

Френският президент Еманюел Макрон неотдавна предложи приемането на нов закон за борба със "сепаратизма", имайки предвид най-вече радикалните ислямисти, обвинени в индоктриниране на уязвими хора чрез домашно обучение, екстремистки проповеди и други действия, припомня АП.

Последвайте канала на

Novini.bg
3457 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Спешно да спрат

2020.10.17 | 19:20

6
Да им раздават Български паспорти,които най вече се възползват.
Иван

2020.10.17 | 08:03

1
ФРАНЦИЯ ТЕПЪРВА ЩЕ ЯДЕ РЯЗАНИ ПИШКИ!!! НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА ЕВРОПА Е ЧЕ ДОПУСНА ЧАЛМИ ДА ЖИВЕЯТ НА КОНТИНЕНТ КЪДЕТО НЯМАТ МЯСТО!!!

2020.10.17 | 13:47

5
да така е, но докато по високите етажи на власта командват пе.дали така ще е. Тая криворазбрана толерантност ще затрие сегашния ни спокоен начин на живот с постоянни атентати и убийства като в Афганистан.
###

2020.10.17 | 08:22

2
Да , голяма грешка . Тия нямат интегриране .

2020.10.17 | 10:21

4
shto bre ta nali pederasat makron kaza tce ne iska balgari i rumanci a iska arabski manafi da go shibat e te ne samo shibat ami i koliat ubivat i gaziat no makronco nali e zadovolen pederas
***

2020.10.17 | 08:27

3
Като се докаже виновника , да се действа по начина , по който той е действал . Да видим как ще посрещне съдбата си !!! Това не трябва да се толерира !!! Двама като си получат заслуженото , трети няма да се появи .

Добави коментар

Водещи новини