Европа регистрира над 100 000 случая на COVID-19 дневно

  • 15 октомври 2020 20:57

  • 984
  • 0
Европа регистрира над 100 000 случая на COVID-19 дневно
© Pixabay

Европа регистрира над 100 000 заразени с COVID-19 на ден. По този показател континентът вече изпревари най-силно засегнатия регион в света - Съединените щати.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Освен България, още девет държави регистрираха антирекорди. Здравната криза води след себе си и финансов натиск. Испания обяви, че ще вземе заеми, за да даде помощи на засегнатите. Италия изчисли, че ще ѝ струва 10 милиарда евро да компенсира уволнените заради кризата и да намали данъците на южните райони.

Каталуния затваря баровете и ресторантите за 15 дни

На този фон Европейската комисия поиска от всички държави в Съюза да започнат предварителна подготовка, предаде Нова телевизия.

Брюксел настоя страните да са в готовност да разпространяват масово ваксината срещу коронавирус, за да започнат от първия възможен ден, когато тя е налична.

„Времето ни изтича бързо. Всеки един трябва да направи необходимото, за да избегнем опустошителния ефект, който има пълната карантина върху икономическата, социалната и здравната обстановка”, заяви Стела Кириакиду – еврокомисар с ресор „Здравеопазване”.

„Искаме ваксина, но също така желаем тя да бъде достъпна за хората. Комисията защитава принципа, че ваксината трябва да е безплатна и да има организация, която да я осигури на всеки един гражданин на Европейския съюз”, посочи заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини