Нови ограничения влизат в сила от събота в Лондон

  • 15 октомври 2020 14:44

  • 5131
  • 1
Нови ограничения влизат в сила от събота в Лондон
© pixabay

Британското правителство ще наложи по-строги ограничения заради коронавирусната пандемия в Лондон, обяви днес министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

По нововъведената тристепенна система за тревога във връзка с вируса, столицата ще бъде преместена от първа степен или зона със среден риск на разпространение на заразата във втора степен или зона с висок риск на разпространение на заразата, поясни Ханкок пред депутатите в британския парламент.

Кметът на Лондон: Въвеждането на нови ограничителни мерки е неизбежно

Той каза, че правителството е принудено да действа така заради бързото увеличаване на случаите на зараза в столицата. Ханкок подчерта, че са нужни бързи действия, за да се постави ситуацията с вируса под контрол. По-строгите мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията ще се прилагат в Лондон от събота, съобщи кметът на Лондон Садик Хан.

"Вирусът се разпространява бързо из целия ни град" , заяви Хан пред общинския съвет на столицата.

Според новите ограничения, които ще влязат в сила в събота, на милиони хора в столицата ще бъде забранено да се срещат в затворените пространства с членове на други домакинства. Мярката ще се прилага както за жилищата, така и за пъбовете и ресторантите. На лондончани се препоръчва също така да избягват обществения транспорт и, ако е възможно, да намалят пътуванията в града. Новите мерки позволяват навън да се срещат до шест души.

"Искам да предупредя лондончани, че ни чака тежка зима", каза Хан.

Няколко квартала на британската столица в последните дни прехвърлиха прага от 100 случая на зараза с коронавируса на 100 000 жители. Хан, а също и здравни експерти и лидерът на Лейбъристката партия Кийр Стармър призоваха за нова национална карантина, за да се възпре пандемията, но премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е засега се придържа към въведената от него тристепенна система на ограничения на регионално ниво.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ne osvedomen

2020.10.15 | 18:33

1
ami sega ,ole triznackite ole ?????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини