Amnesty International: Мюсюлманите в Европа са дискриминирани

  • 24 април 2012 10:33

  • 960
  • 3
Amnesty International: Мюсюлманите в Европа са дискриминирани
© gettyimages

Мюсюлманите, живеещи в Европа, са подложени на дискриминация, съобщи АФП, като се позова на доклад на правозащитната организация Amnesty International.

Документът се фокусира положението на изповядващите Исляма в Белгия, Франция, Холандия, Испания и Швейцария. Докладът е особено критичен към страните, въвели забрани за носенето на бурка или религиозни символи в учебните заведения. "Вместо да се борят с тези предразсъдъци политическите партии и публични фигури твърде често ги разпалват в стремежа си да получат повече гласове. Мюсюлманските жени не се взимат на работа, а момичетата не се допускат до училищата, защото носят традиционно облекло, като забрадка", посочва Марко Перолини, експерт по въпросите на дискриминацията.

Организацията призовава европейските правителства да положат повече усилия срещу негативните стереотипи и предразсъдъци за исляма.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
960 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.05.30 | 21:27

3
Просто искаме да им виждаме лицата, това е всичко - не е нито грях, нито престъпление. Нормално е. У "нас" е така. Дошли са ни на гости и би било редно да се съобразяват с традиционните местни порядки. Същото нещо като нареченото "дискриминация", само че с обратен знак, се случва на християните, когато попаднат в арабския свят и внезапно разберат, че примерно "жена с минижуп на улицата" означава "куп проблеми и поне сериозна глоба". За да има справедливост и равнопоставеност, нека сега Амнести Интернешънъл се скара строго на целия мюсюлмански свят за "дискриминацията"!
5678

2012.05.30 | 21:27

2
Да си вървят по родните места и никой няма да им прави ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!!!!!!!
aman ot mohamedomangali

2012.05.30 | 21:27

1
Kato si v Rim, pravi kato rimlianite!!!!!! Aman ot gei organizatsii kato Amnesty. Da hodiat da vidiat kvi sa pravata na hristianite po vmirisanite musulmanski kochini!!!! Alah go ebah!!!!

Добави коментар

Водещи новини