Ирландия планира тестване за коронавирус по летищата

  • 12 октомври 2020 06:52

  • 380
  • 0
Ирландия планира тестване за коронавирус по летищата
© Getty Images/Guliver

Ирландия планира да въведе тестове за коронавирус на летищата като алтернатива на карантината за някои пристигащи пътници, макар да не е ясно кога точно ще стане възможно, заяви министърът на здравеопазването Стивън Донъли, цитиран от Ройтерс.

Ирландските авиокомпании Райънеър (Ryanair) и Еър Лингъс (Aer Lingus) критикуват остро правителството за налагането на някои от най-строгите ограничения за пътуване в Европа. В страната се препоръчва 14-дневна карантина за почти всички влизащи пътници.

Според системата на ЕС, която ще бъде утвърдена тази седмица, пътуващите от региони с изключително ниски нива на вируса ще бъдат поставяни в "зелена" категория и ще имат право да пътуват без ограничения, но много малко региони в Европа вече отговарят на условията. Други региони ще бъдат обозначавани като "кехлибарени" или "червени" с налагане на ограничения от правителствата.

Ирландският здравен министър каза, че позицията по подразбиране ще бъде да се изисква от пътуващите от "червен" и "кехлибарен" регион да ограничават движението си. Правителството обаче работи по планове за тестване, което може да позволи на някои пътници да избегнат карантината, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини