Официално: Мадрид е в извънредно положение

  • 09 октомври 2020 15:31

  • 11798
  • 6
Официално: Мадрид е в извънредно положение
© Getty Images (архив)

Правителството на Испания изпълни заканата си от по-рано днес и въведе извънредно положение на територията на Мадрид за срок от 15 дни в опит да ограничи разпространението на COVID-19. След този период всяко следващо удължаване на извънредното положение трябва да бъде одобрено от Конгреса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

По този начин рестриктивните мерки, отменени през вчерашния ден от Върховния съд, отново влизат в сила от днес.

Нищо не е приключило: Санчес въвежда извънредно положение в Мадрид

От кабинета на Педро Санчес посочиха, че мерките остават със същата строгост, както досега, но вече юридическата тежест на решението е по-силна.

Преди правителственото заседание, на което е било взето решението за извънредното положение, испанският премиер е провел кратка среща с областния ръководител на Мадрид Изабел Диас Аюсо, която го помолила за отсрочка, но Санчес категорично ѝ отвърнал, че отсрочките вече свършили и кабинетът взема нещата в свои ръце, информира "Ел Паис".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
11798 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Митко

2020.10.11 | 18:12

6
Нормален грип просто леко мутирал човек изгражда имунитета сам ! Маските и хигиената са единственното АДЕКВАТНО средство от време оно ! ПРЕДАВА СЕ ПО ВЪЗДУХА ФАКТ !!! И как ще го спреш със затворени граници или като спреш самолетите? Затваряш , заведенията или други неща това не е ясно ? Тук прозира жесток мародерски акт на мафията !!! Как като затвориш границата ще спреш въздуха? Как като затвориш заведенията ще спреш въздуха? Как като спреш самолетите ще спреш въздуха??? Това е пълното масово малумие на 21 век! Спираш икономиката обричаш се на глад и фалит абсолютно ненужно.. - но въздуха си цирколира, вируса си лети необеспокоявано на всякъде , ето парите продължават да се предават от ръка на ръка и кво що не ги спрът и тях !? Нещо съвсем се побърка човечеството! На най голяма далавера са държавните служители! Това за тях е жив блян да не работиш ама въобще и заплата държавна и боноси да взимаш не че си работил много приди това но кега е Рай и Пай !
Митко

2020.10.11 | 18:04

5
Нормален грип хросто леко мутирал човек изгражда имунитет сам Маските и хигиената са АДЕКВАТНО единственното средство ! ПРЕДАВА СЕ ПО ВЪЗДУХА !!! И как ще го спреш със затворена граници или като спреш самолетите , заведенията или други неща не е ясно ? Тук прозира жесток мародерски акт на мафията ! Как като затвориш гранизата ще спреш въздуха? Как като затвориш заведенията ще спреш въздуха? Как като спреш самолетите ще спреш въздуха??? Тона е пълното масово малумие! Спираш икономиката обричаш се... - но въздуха си цирколира вироса си лети необеспокояван , ето парите продължават да се предават от ръка на ръка и кво що не ги спрът и тях !? Нещо съвсем се побърка човечеството!

2020.10.09 | 19:26

1
Стига вече! Покажете труповете в чувалите! Къде са? А?
Простак

2020.10.11 | 09:12

4
Абе кретен ти разбираш ли нещо от ворусология и инфекций да ти е.а м...ката ку...ска

2020.10.10 | 22:57

3
Браво. Поне те ще са добре. Тука ще измрем като пилци.

2020.10.09 | 20:17

2
vsichki she izmrem,begaite koi nakade vidi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини