ЕС е обещал на Украйна да не премахва санкциите срещу Русия

  • 06 октомври 2020 20:20

  • 482
  • 2
ЕС е обещал на Украйна да не премахва санкциите срещу Русия
© pixabay

ЕС увери, че санкциите срещу Русия заради действията в Украйна остават, докато не се възстановят нашата самостоятелност и териториална цялост. Това заяви украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога след днешната среща ЕС-Украйна в Брюксел.

Зеленски и председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в призоваха Москва да прилага споразуменията от Минск. Попитан дали Украйна ще въведе санкции за Русия заради покушението срещу Алексей Навални, Зеленски посочи, че страната му ще следва стъпките на международната общност.

Беларус обещава да си сътрудничи с Украйна по случая със заподозрените руски наемници

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел отбеляза, че ЕС отпуска на Украйна помощ за борба с дезинфорацията и в подкрепа на гражданското общество и природосъобразната икономика. Европейската помощ не е безусловна, не сме благотворително дружество.

Поставяме условия за реформи и за постигане на цели, поясни той. Мишел уточни, че в последните пет години ЕС е осигурил за Киев 15 милиарда евро, разпределени между заеми и помощи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
482 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nyango

2020.12.06 | 01:28

2
Самостоятелност от кого? Та Украйна не е самостоятелна и се командва основно от САЩ и ЕС! Не от Русия! Този Зеленски по простотия и лизачество, удари в земята нашият велик вожд Винету тиквочев!
е

2020.10.06 | 23:08

1
е, щом е обещал - слава украйна!!! зеленски няма ли да продължи сериала "слуга народа" ???

Добави коментар

Водещи новини