Борис Джонсън: Здрав съм като камък

  • 04 октомври 2020 20:38

  • 740
  • 4
Борис Джонсън: Здрав съм като камък
©


Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви днес, че се чувства здрав като камък, след като по-рано тази година прекара COVID-19, и изрази убеденост, че заразилият се с коронавируса американски президент Доналд Тръмп ще се оправи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В интервю за Би Би Си Джонсън, който през април беше лекуван в интензивно отделение, каза, че при него не се наблюдават никакви трайни последици. Според Би Би Си премиерът е отслабнал оттогава в резултат на усилията за справяне с вируса.

Джонсън изтъкна днес, че затлъстяването може да е проблем за възстановяването от коронавируса, но не каза това конкретно във връзка с теглото на Тръмп.

"Това е нещо важно, затлъстяването - изобщо не коментирам президента Тръмп, но затлъстяването, като споменавате чийзбургери, е един от проблемите, с които страната ни трябва да се пребори", каза той, запитан дали не би трябвало Тръмп да яде по-малко чийзбургери. "Най-важното, което той трябва да прави, е да следва съветите на лекарите си", допълни премиерът.

Изписват Доналд Тръмп утре?

Джонсън защити мерките си за справяне с епидемията от коронавируса, въпреки че от седмици броят на заразените във Великобритания расте. Той обаче предупреди, че страната я чака неспокойна зима.

Великобритания е държавата с най-голям брой починали вследствие на коронавируса в Европа (над 42 400 души) и консервативното правителство на Джонсън е критикувано отвсякъде. Опонентите му твърдят, че за предотвратяване на втора вълна от COVID-19 трябва да бъдат наложени по-строги социални ограничения, но мнозина в дясноцентристката партия на Джонсън настояват за облекчаване на рестрикциите, за да се спаси изпадналата в затруднение икономика.

Джонсън каза, че правителството има задачата да постигне трудно равновесие и че той не може да предприеме курс, който би могъл за съвсем кратко време да доведе до още десетки хиляди смъртни случаи.

"Морален императив е да спасим живота на хората, но от друга страна трябва да направим така, че икономиката ни да продължи да работи. Това е балансът, който се опитваме да постигнем", изтъкна той.

Джонсън каза, че очаква близките месеци да са трудни, но изрази оптимизъм, че нещата ще бъдат коренно различни напролет, отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
740 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
.....

2020.10.05 | 08:02

4
То на камък , какво да му има ?...

2020.10.05 | 06:41

3
Boris -F
+ кух

2020.10.04 | 22:09

2
пън

2020.10.04 | 20:51

1
И умен точно колкото камък!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини