ЕС все още разглежда възможността за лични санкции срещу Александър Лукашенко

Европейският съюз все още разглежда възможността да наложи лични санкции на беларуския президент Александър Лукашенко. Това заяви днес държавният министър по европейските въпроси в германското външно министерство Михаел Рот по време на дебати в Бундестага за федералния бюджет за 2021 г., предадоха БТА и ТАСС.

"Репресиите на режима на Лукашенко срещу мирни демонстранти и политници от опозицията са абсолютно неприемливи", каза той. Тези действия по думите му "трябва да получат отговор". "Затова трябват санкции срещу лицата, отговорни за насилието и потисничеството", подчерта Рот.

Ако това не даде резултат - също и "лично срещу Лукашенко", добави висшият служител.

Великобритания и Канада наложиха санкции на Лукашенко

На 21 септември външните министри от 27-те членки на ЕС не успяха да съгласуват санкционен списък с официални лица от Беларус, тъй като не стигнаха до единодушно решение заради позицията на Кипър, който настоява за санкции срещу Турция заради действията й в Средиземно море. Това съобщи върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Същевременно той изрази надежда, че санкции ще бъдат наложени в най-близко време, допълва агенцията.

Коментари

  1. 2020.09.30 | 18:24
    педалския съюз да озъпти ердоган, че запали войни на три континента. лукашенко с мед да го намажеш спрямо султана.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет