ЕС все още разглежда възможността за лични санкции срещу Александър Лукашенко

  • 30 септември 2020 16:18

  • 271
  • 1
ЕС все още разглежда възможността за лични санкции срещу Александър Лукашенко
© Getty Images

Европейският съюз все още разглежда възможността да наложи лични санкции на беларуския президент Александър Лукашенко. Това заяви днес държавният министър по европейските въпроси в германското външно министерство Михаел Рот по време на дебати в Бундестага за федералния бюджет за 2021 г., предадоха БТА и ТАСС.

"Репресиите на режима на Лукашенко срещу мирни демонстранти и политници от опозицията са абсолютно неприемливи", каза той. Тези действия по думите му "трябва да получат отговор". "Затова трябват санкции срещу лицата, отговорни за насилието и потисничеството", подчерта Рот.

Ако това не даде резултат - също и "лично срещу Лукашенко", добави висшият служител.

Великобритания и Канада наложиха санкции на Лукашенко

На 21 септември външните министри от 27-те членки на ЕС не успяха да съгласуват санкционен списък с официални лица от Беларус, тъй като не стигнаха до единодушно решение заради позицията на Кипър, който настоява за санкции срещу Турция заради действията й в Средиземно море. Това съобщи върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Същевременно той изрази надежда, че санкции ще бъдат наложени в най-близко време, допълва агенцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
педал

2020.09.30 | 18:24

1
педалския съюз да озъпти ердоган, че запали войни на три континента. лукашенко с мед да го намажеш спрямо султана.

Добави коментар

Водещи новини