Италианският сенат прекъсна работа заради пандемията

  • 30 септември 2020 15:49

  • 432
  • 0
Италианският сенат прекъсна работа заради пандемията
© getty images

Италианският сенат - горната парламентарна камара, прекъсна дейността си, след като двама сенатори от партията "Движение "Пет звезди" дадоха положителни проби за коронавируса, съобщи днес в. "Република", цитиран от ТАСС. Заразените сенатори са поставени под карантина. Като профилактична мярка всички членове на фракцията им са тествани за Ковид-19. В сената са отменени всички заседания на комисии, помещенията се дезинфекцират.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

По-рано днес заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа заяви, че футболното първенство на Италия трябва да бъде временно спряно заради разпространението на новия вирус сред играчите. Тя говори, след като клубът "Дженоа" информира за 14 инфектирани играчи и членове на персонала. Преди това нападателят на "Милан" Златан Ибрагимович също заяви, че се е заразил. Имаше и данни за отделни случаи в други отбори.

Как COVID-19 промени нагласите за пътуване на български ученици за обучение в чужбина?

Сандра Дзампа уточни впоследствие, че окончателното решение трябва да бъде взето от футболната федерация на страната след съгласуване с клубовете.

По последни данни общият брой случаи на Ковид-19 в Италия достига 313 011, оздравелите пациенти са 227 628, починалите - 35 875.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини