В Гърция съдят 33 членове на чуждестранни организации за трафик на мигранти

33-ма членове на чуждестранни неправителствени организации и двама други чуждестранни граждани, които се смята, че са помагали за нелегалното влизане на кандидати за убежище от Турция в Гърция, са изправени пред обвинения в организиране на престъпна група, шпионаж и нарушаване на държавни тайни, съобщи гръцката полиция, цитирана от в. "Катимерини".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 150

Полицията заяви, че предполагаемата престъпна група е помагала за трафик на мигранти до остров Лесбос поне от началото на юни, допълва БТА.

Първи смъртен случай от COVID-19 в мигрантски лагер в Гърция

Смята се, че тя е подкрепяла активно мрежи за трафик на мигранти, използвайки групи в социалните медии, приложения и поверителна информация, включително сборни пунктове на мигрантите на турския бряг и географски координати на бежанските потоци към Гърция.

Предполага се също така, че с помощта на въпросните приложения групата се е намесвала в спасителни операции на гръцката брегова охрана.

В съобщението се посочва, че групата е свързана с най-малко 32 случая на трафик на мигранти или опити за трафик и се уточнява, че разследването продължава, за да се определи обхвата на престъпната дейност на организацията.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 150

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет