Британският премиер призова от трибуната на ООН световните лидери да се обединят в борбата срещу COVID-19

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е призова днес световните лидери да се обединят в борбата срещу новия коронавирус, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13798

Пандемията отслаби връзките между държавите, изрази съжаление Джонсън в предварително записана реч в рамките на общполитическите дебати на 75-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН.

Масов протест в Лондон срещу мерките за Covid-19

Британският премиер призова за единство срещу COVID-19.

"Никога повече не бива да водим 193 отделни кампании срещу един и същ враг", подчерта той.

Джонсън представи план за предотвратяване на нова пандемия. Той предвижда мрежа от лаборатории, които да идентифицират опасни вируси при животните преди да се разпространят и сред хората. Британският премиер, който се зарази с коронавируса и прекара три дни в интензивно отделение, обяви, че страната му да даде 500 милиона лири (636 милиона долара) за снабдяване на най-бедните държави с ваксина, когато стане налична.

Великобритания освен това ще увеличи своята вноска в бюджета на Световната здравна организация с 30 процента до 340 милиона лири (432 милиона долара) през следващите четири години. Британският премиер се опитва да обори тезата, че страната му се оттегля от международната сцена и възприема по-протекционистка позиция, след като напусна Европейския съюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13798

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет