Един от заподозрените за участие в терористичния акт в Париж бе освободен

Един от двамата заподозрени в участие в нападението срещу журналисти край старата сграда на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", бе освободен, съобщи БТА.

На мъжа на се били повдигнати обвинения, след като е бил задържан близо до местопроизшествието около час след нападението.

Още петима задържани във връзка с нападението в Париж

В същото време полицията е задържала през нощта още един човек, бивш съсед по апартамент на главния заподозрян за нападението. Сега под стража по случая са задържани седем души.

В петък четирима души бяха ранени при нападение с нож в Париж близо до мястото, където се намираше редакцията на сатиричния "Шарли ебдо". Нападението с мачете бе извършено в 11-и район на Париж, пред старата централа на "Шарли ебдо", каза министър-председателят Жан Кастекс, който отиде в кризисния център на министерството на вътрешните работи.

Редакцията на "Шарли ебдо" бе нападнат от терористи през януари 2015 година. Тогава двама ислямисти отнеха живота на 12 души, сред които двама полицаи, охраняващи журналистите. Последваха много заплахи от радикали и редакцията беше преместена в друг район на Париж. Адресът й се пази в тайна, а журналистите се охраняват от над 80 служители на реда.

Коментари

  1. 2020.09.26 | 18:09
    bg-biblioteka.blogspot.com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет