Председателят на Европейския съвет поиска независимо разследване на случая с Навални

Ръководителят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в поиска днес в ООН да има независимо разследване по случая с Алексей Навални. Той призова също за подкрепа за демокрацията в Беларус и Венецуела, предаде ТАСС.

Във видеоизявление на общополитическите дебати по време на 75-ата сесия на Общото събрание на ООН Мишел каза: "Борбата с безнаказаността предполага извършването на независимо и надеждно разследване, след като срещу живота на лидера на руската опозиция е извършено покушение с използване на химическо оръжие".

Относно Беларус и Венецуела Мишел заяви, че те трябва да бъдат свободни. "Ние заставаме до беларуския народ, който трябва да избере свободно своето бъдеще, без всякаква външна принуда. Всеобхватният вътрешен диалог с външно посредничество на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - това е единственият реалистичен път напред", каза Мишел, говорейки за Беларус.

Възстановяването на Алексей Навални в Германия ще отнеме "много време"

"ЕС застава също на страната на народа на Венецуела в търсене на решение по пътя на преговорите, което трябва да включва провеждането на свободни, заслужаващи доверие и справедливи президентски избори", заяви Мишел, говорейки за Венецуела.

Той подчерта, че ЕС работи за укрепване на институциите и върховенството на закона в шест съседни на съюза страни - Беларус, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна, в това число и чрез програмата "Източно партньорство".

Коментари

  1. 2020.09.26 | 07:28
    А за нашия Барба Гадост и през ум не му минава!
  2. 2020.09.25 | 21:57
    а случая с чекмеджето ???
  3. 2020.09.25 | 20:36
    evropeiski pederas i nai vece oligofren niama li vie pederasite i hermafroditite deto rakovodite evropa da napravite nezavisimo razsledvane zashto dopusnahte vav evropa arabskite manafi za da izbiat stotici grajdani na evropa a nevalni pederas e jiv.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет