Принц Хари е изпълнил "задълженията си" за британския си дом

Британският Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и американската му съпруга Меган са изпълнили задълженията си във връзка с британския си дом и засега не са необходими допълнителни плащания за имота, съобщава БТА.

Високопоставен източник от Бъкингамския дворец добави, че те са платили и наема за Фрогмор котидж, който е определен по пазарни цени.

Принц Хари и Меган Маркъл си купиха дом в Санта Барбара

Принцът и съпругата му, с официални титли херцог и херцогиня на Съсекс, предизвикаха неодобрение, когато похарчиха 2,4 милиона британски лири за обновяването на къщата към Уиндзорския дворец, западно от Лондон. След това се отказаха и от задълженията си към короната. Двамата вече живеят в Калифорния със сина си Арчи, но запазват Фрогмор котидж като британска база.

Техен говорител потвърди този месец, че са превели сумата за ремонта на къщата. Източникът от двореца добави, че са платили наем за няколко години напред. Същевременно беше съобщено, че финансите на кралицата ще пострадат заради пандемията от новия коронавирус. Субсидията на суверена - сума, която се осигурява от данъкоплатците за покриване на разходите за служители, поддръжка на дворците и пътни, се базира на 15 процента от положителното салдо от именията на короната от двете предишни години.

През 2016 г. тя беше увеличена на 25 процента за 10 години, за да бъде ремонтиран основно Бъкингамският дворец. Това означаваше 82,4 милиона лири за финансовата 2019-2020 г. Приходите от именията на короната обаче бяха засегнати от пандемията. Субсидията от 86,3 милиона лири за 2021-2022 година ще бъде замразена през следващата финансова година, защото според условията сумата не може да бъде намалявана.

Прогнозите са да има недостиг от 20 милиона лири в бюджета от 369 милиона за ремонта на Бъкингамския дворец. Очакват се загуби и от пет милиона лири годишно през следващите три години от другите източници на приходи, основно от намалялата продажба на билети, защото дворците са затворени за посещения.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 22:15
    vervame
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет