Италианският президент отговори на Борис Джонсън

  • 24 септември 2020 20:18

  • 1873
  • 3
Италианският президент отговори на Борис Джонсън
© Getty Images/Guliver

Италианският президент Серджо Матарела, известен със своята сдържаност и дискретност, отвърна на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който намекна, че британците са по-свободолюбиви от други нации и затова имат проблеми със спазването на ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Във вторник пред британските депутати Джонсън заяви, че във Великобритания има повече случаи на зараза с коронавируса, отколкото в страни като Италия и Германия, защото "страната обича свободата" и е много трудно британците да бъдат накарани стриктно да спазват противоепидемичните указанията.

По време на визита на остров Сардиния, помолен да коментира това изказване, Матарела заяви: "Ние, италианците, също обичаме свободата, но ни е грижа и за сериозните неща". Въпросът беше отправен към Матарела в частен разговор, но отговорът му бързо изтече в местните медии, а после италианското президентство потвърди, че той е заявил точно това.

Борис Джонсън затегна мерките срещу COVID-19, армията също се включва в борбата с пандемията

Великобритания обяви тази седмица нови ограничения, за да намали бързото разпространение на вируса, след като правителствени експерти казаха, че без нови мерки в страната в средата на октомври може да има по 50 000 нови случая на зараза дневно.

Италия, първата страна в Европа, която беше засегната от пандемията, успява да избегне ново увеличение на случаите на зараза.

Последвайте канала на

Novini.bg
1873 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.09.25 | 11:56

3
Великобритания е страната, която колонизира света. Тя обича най-много "свободата". От това, по-голямо лицемерие, здраве му кажи.

2020.09.24 | 21:29

2
ВЯРНО Е, БРИТАНЦИТЕ СА ПО-СВОБОДОЛЮБИВИ ОТ ТАКИВА СЪВЕТСКИ СЛУГИ КАТО ТОЗИ ДЪРТАК.

2020.09.24 | 21:26

1
гнусен комунист

Добави коментар

Водещи новини