Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни личности в класацията на “Тайм”

Председател на Международния валутет фонд (МФВ) Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е поставена сред 100-те най-влиятелни личности в света за 2020 г. в класацията на американското списание “Тайм”. Тя е поставена редом с Доналд Тръмп, Ангела Меркел и Урсула фон дер Лайен.

Георгиева е включена в категорията “Титани”, в която е и шефът на “Гугъл” Сундар Пичай. В списъка на най-влиятелните за трета поредна година не фигурира Владимир Путин. Преди това руският президент беше в категорията “Лидери”, която включва политици, бизнесмени и общественици.

МВФ прогнозира по-дълбока рецесия, отколкото първоначално се очакваше

Текстът за Георгиева, направен за класацията в “Тайм”, е написан от бившия президент на Световната банка Робърт Зелик, предаде Bulgaria on air.

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е първият управляващ директор на МВФ от страна от нововъзникващите пазари и лично е видяла възможностите и опасностите” от икономическите реформи", посочва той.

И допълва, че преди десетилетие тя е изненадала Брюксел с това, че идва от България, а е станала “звезда в Европейската комисия.

Коментари

  1. 2020.09.24 | 13:36
    Най влиятелната марионетка !!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет