Заради коронавируса: В Чехия затегнаха мерките в питейните заведения и ресторантите

Чешките власти обявиха днес, че питейните заведения и ресторантите ще трябва да затварят в 22.00 часа заради продължаващото увеличение на случаите на коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13930

"Под въздействието на алкохола контактите стават много по-чести и много по-често не се спазват елементарни правила", каза новият министър на здравеопазването на Чехия Роман Примула, който предстои да встъпи в длъжност.

Черен рекорд: Чехия регистрира над 3000 нови случая на COVID-19 за денонощие

Браншови организации се опасяват от спад на продажбите с до 30 процента заради новото ограничение, което първоначално ще важи за срок от поне две седмици, предаде БТА.

Въвеждането на мярката е придружено и от нови ограничения за посещаемостта на спортните и културните прояви - на открито имат право да присъстват максимум 2000 души, а на закрито - 1000.

Представителите на местния футбол и хокей са особено обезпокоени от новите рестрикции. Председателят на чешката Национална спортна агенция Милан Хниличка даде сигнал, че секторът ще получи финансова подкрепа.

Вчера Чехия потвърди близо 2400 нови случая на коронавирус. По данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията за последните 14 дни броят на инфекциите на чешка земя е около 219 на 100 000 жители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13930

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет