Разследват заподозрения по случая с изчезналото британче Мадлин Маккан и за изнасилване на ирландка

  • 22 септември 2020 19:52

  • 1719
  • 0
Разследват заподозрения по случая с изчезналото британче Мадлин Маккан и за изнасилване на ирландка
© Pixabay

Срещу заподозрян за изчезването на тригодишното британско момиченце Мадлин Маккан ще започне и разследване за предполагаемо изнасилване на млада ирландка в Португалия, извършено преди 16 години, съобщиха днес германски прокурори, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.

През юни германските власти казаха, че са идентифицирали германец като заподозрян в случая с Маккан. През 2007 г. детето изчезна от апартамент в крайбрежното португалско градче Прая да луж в региона Алгарве, където семейството ѝ било на почивка.

Прокурорът от Брауншвайг Ханс Кристиан Волтерс каза, че новата вероятна жертва се е свързала с британски медии след отправянето на международен призив към свидетели.

Ирландката подала жалба веднага след нападението срещу нея преди 16 години, но сега видяла в медии снимката на заподозрения по случая с Мадлин - 43-годишния германец Кристиан Б., и решила, че е разпознала нападателя си.

Германската полиция претърсва градина по случая с изчезването на Мадлин Маккан

В момента ФРГ разследва германеца, който е педофил рецидивист, по подозрение в изнасилване на ирландката в региона на Алгарве през 2004 г.

Заподозреният понастоящем е в затвор в Германия по друго дело. Той е живял дълго в Португалия, включително в Прая да луж, около времето, когато Мадлин изчезва.

Бил е осъждан два пъти за "сексуални контакти с момичета", казаха властите, но допълниха, че не разполагат с достатъчно доказателства, за да го държат в затвора само заради случая "Маккан".

Волтерс каза, че е налице "нова ситуация" по отношение на доказателствата на разследващите по случая "Маккан", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини