Здравен министър: При наличие на успешна ваксина животът ще се нормализира през лятото на 2021 г.

През лятото на 2021 г. Великобритания може да се върне към нормалното си ежедневие отпреди карантината, ако в началото на годината разполагаме с надеждна масова ваксина срещу коронавируса, заяви пред телевизия Ай Ти Ви министърът на здравеопазването Мат Хенкок, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

На брифинг главният здравен инспектор на Великобритания Крис Уити днес предупреди, че разпространяването на COVID-19 в страната продължи по настоящата си траектория, броят на смъртните случаи, пряко причинени от вируса, ще продължи да расте, вероятно експоненциално.

Британското правителство отхвърли твърденията, че Борис Джонсън пътувал тайно до Перуджа

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обсъди през уикенда с министрите как да реагира правителство на нарастващия брой заразени, достигнал равнищата от края на май.

По-късно тази седмица се очаква кабинетът да обяви редица краткосрочни ограничителни мерки за забавяне на разпространението на болестта. Очаква се Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да направи изявление по въпроса утре.

Числеността на заразените с коронавируса във Великобритания се удвоява на всеки седем дни, и ако този темп се запази, в средата на октомври ще има по около 50 000 нови случая на ден, каза на телевизионен брифинг главният научен съветник на правителството Патрик Валънс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.21 | 16:06
    не търсете " успешна ваксина", а търсете успешното лекарство,комбинирайте така че да бъде едно цяло,което да включва отделни компоненти; ваксината не лекува, нито предпазва от зараза,лекарите добре знаят как действа една ваксина;с ваксина пак можеш да се заразиш
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет