Алексей Навални вече ходи самостоятелно

Руският опозиционер Алексей Навални публикува в "Инстаграм" снимка, на която слиза по стълби. В публикацията той написа, че пътят към възстановяването му е "чист, макар и дълъг".

Навални каза, че още му е трудно да използва телефона си, да си налива вода в чашата или да се качва по стълби, защото краката му треперят.

Има още много проблеми за решаване, но отличните лекари в болница "Шарите" решиха основния, пише той в публикацията.

Навални бил отровен от бутилка с вода в хотелска стая, а не на летището

Навални припадна миналия месец по време на полет в Сибир и бе транспортиран в болница в Берлин.  С лабораторен тест в Германия бе установено, че е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, - сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: «о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт». А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники «Шарите» решили главную. Они превратили меня из «технически живого человека» в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, - человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Коментари

 1. 2020.09.19 | 19:00
  Анални бил тровен с новичок и бил съперник на Путин , но руските лекари в някакъв Омск на майната си го спасили , дали го на немците и те разбрали за новичока , но крият анализа и доказателствата??? По - голяма тъпотия и идиотизъм няма във вселената !
 2. 2020.09.19 | 14:41
  Интересно е дали ака самостоятелно или ползува специализирана медицинска фекална помпичка.
  1. 2020.09.19 | 18:59
   На кой му пука за еврейски негодник.Номера с "навичок" не мина и започна събирането на шишета от хотели и закусвални.Пълна скръб.
  2. 2020.09.19 | 17:25
   Тичай да му сменяш памперса, като си толкова любопитен!
 3. 2020.09.19 | 16:41
  Този е заразен с особена форма на "Новичок".Държи го болен,докато пристигне в Германия, за да може да обясни колко врагове има в Русия и колко е задължен на германските лекари...Смях на парцали.Абе гольо,що му е на Путин да те заразява,като ако е искал е можел да те катурне по хиляди други начини. Глупави са европейците,щом не можаха да измислят нещо по-хитро.
  1. 2020.09.19 | 17:23
   Лазарчо, този не е кой и да е , а основния опозиционер на Путин. Ако допуснат да си развява байряка, ботоксовото джудже гори, защото на руснаците вече им е писнало да ги правят на глупаци! Вариянтите са много но всички са доказуеми и накрая се оказа, че с шише с минерална вода и Разновидност на Новичок е заразен Навални в хотела преди полета!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет