Жителите на Мадрид са в паника, властите ги призоваха за спокойствие

  • 17 септември 2020 15:02

  • 6959
  • 2
Жителите на Мадрид са в паника, властите ги призоваха за спокойствие
© Getty Images (архив)

Бедствие и тревога са сякаш двете думи, които най-ярко описват положението в испанската столица към днешна дата. След вчерашното изявление на местните власти, че противоепидемичните мерки ще се засилят драстично от този уикенд, жителите на Мадрид и околностите му се оказаха силно разтревожени и хвърлени в смут.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

,,Налага се да призовем хората да запазят спокойствие'', заяви днес представител на местната власт.

Това, което обмисляме, е да намалим степента на придвижване, а не да го забраним изцяло. Налага се също така да бъдат ограничени несъществените социални контакти и всичко това е с цел да намалим разпространението на коронавируса, обясни в интервю Енрике Лопес от местната управа на Мадрид.

,,Нека избягваме ненужните социални отношения за период от около 15 дни. С това ще избегнем достигането на висока точка на епидемията'', допълни Лопес.

Все пак Лопес предупреди, че не е изключено свободното придвижване в крайна сметка да бъде ограничено, но само в случай че ситуацията започне да се влошава. По думите му положението с разпространението на COVID-19 е овладяно, "макар нещата да изглеждат другояче".

В Мадрид не си поплюват: затягат епидемичните мерки дори още повече

Той добави още, че на този етап здравните служби в Мадрид не са пренатоварени и определи ситуацията в болничните заведения като "относително спокойна".

От своя страна министърът на здравеопазването на Испания Салвадор Ия защити нуждата от въвеждането на драконовски мерки в Мадрид.

Нека да се направи всичко, което е необходимо, за да бъде овладяна ситуацията в Мадрид, за да не бъдат изпуснати нещата от контрол, коментира Ия в интервю за националното радио по-рано през деня.

Той посочи, че въвеждането на извънредно положение на територията на испанската столица би бил последният вариант, но ако се наложи – ще бъде сторено.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
6959 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.17 | 17:08

2
kvo stava v koloniite

2020.09.17 | 15:47

1
от. гл шеф. на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. бъдете здрава и силна... хиляди дълголетия по [ цял свят...]

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини