Броят на заразените в Унгария нараства, властите затягат ограниченията

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви засилване на ограниченията, целящи предотвратяване на разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Баровете и ресторантите ще затварят в 23 часа и носенето на маски ще бъде задължително в администрацията, здравните служби, кината и театрите, се съобщава във видеоклип, публикуван от премиера във Фейсбук.

Унгария и Словакия с коронавирусен рекорд

Унгарците вече са задължени да носят маски в обществения транспорт и в магазините. Будапеща забрани влизането на чужденци в страната от 1 септември, като изключение се допуска само за дипломати и пътувания с цел бизнес.

Унгарци и чужденци, които имат жилища в Унгария, трябва да остават в карантина в продължение на 14 дни след връщане в страната.

Първоначално тези разпоредби бяха въведени за срок от един месец, но вече се удължават и след края на септември, цитира БТА.

Броят на заразените с коронавируса в Унгария нараства. През последните седем дни имаше 42,6 случая на 100 000 души, съобщиха здравните власти днес. През последните 24 часа болестта причини смъртта на осем души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12601

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет