Четирима афганистански мигранти са обвинени за палежа в лагера Мория

Четирима афганистански мигранти бяха обвинени в предполагаемо участие в палежа в лагера Мория, който почти напълно разруши големия център за бежанци и мигранти на остров Лесбос, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 129

Мъжете, чиито имена не се съобщават, бяха изправени днес пред съд на острова, за да им бъдат повдигнати официално обвиненията. После бяха върнати в полицейския арест, след като им бяха дадени три дни, за да подготвят показанията си, предава БТА.

Хиляди мигранти прекараха четвърта нощ на открито на остров Лесбос

Пожарите, които бяха запалени миналата седмица в пренаселения бежански лагер, принудиха над 12 000 мигранти и бежанци да напуснат. Нямаше пострадали хора, но повечето от обитателите на Мория останаха без подслон.

Други двама мигранти, за които се смята, че са участвали в палежите, но са непълнолетни, са задържани от полицията в континенталната част на страната. Срещу тях все още не са повдигнати официално обвинения.

Германия приема 1553 митгранти от Гърция

Гръцките власти твърдят, че пожарите в Мория са били подпалени умишлено от мигранти, протестиращи срещу карантината на лагера след поява на случаи на COVID-19.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 129

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет