Папата почете италиански свещеник, убит от бездомник

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март почете днес италиански свещеник, убит от имигрант с психически проблеми, а крайнодесният политик Матео Салвини призова за "вендета", предаде Ройтерс.

Роберто Малджезини, грижил се за имигранти и други нуждаещи се хора в град Комо, беше намерен мъртъв с прободна рана пред жилището си вчера. Тунизийски имигрант, който според полицията страда от психически проблеми, по-късно се предаде на властите.

Франциск заяви в края на седмичната си обща аудиенция, че Малджезини е бил убит "от нуждаещ се човек, на когото самият той е помагал, психично болен човек".

В Италия бездомник уби свещеник, помагал на мигранти и бедни

Папата похвали "мъченичеството на този свидетел на благотворителността към най-бедните (и) всички свещеници, монахини, миряни, които работят с нуждаещи се хора, отхвърлени от обществото".

После той призова присъстващите около 500 човека в двор във Ватикана за минута на мълчалива молитва за Малджезини.

Салвини, който оглавява антиимигрантската партия "Лига" и често е влизал в спорове с папата по въпроси, свързани с имиграцията, спомена случая на митинг в Северна Италия.

"Фактът, че вчера сутринта в Комо свещеник беше намушкан от имигрант, който е трябвало да бъде изгонен, е нещо, което би трябвало да накара всички да крещят за вендета", каза той.

Коментари

  1. 2020.09.16 | 15:42
    този папа трябва да го побият на кол или да го изгорят жив на клада. сатанист долен.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет