187 ученици с диагноза коронавирус в Молдова за две учебни седмици

В Молдова от 1 до 14 септември коронавирусът е диагностициран при 187 ученици и при две деца в предучилищна възраст. Това съобщи министърът на образованието Игор Шаров на брифинг.

Според него в момента 10 училища в Молдова са затворени заради карантина. Освен това 171 класа са преминали към дистанционно обучение поради заразяване на ученици и учители с коронавирус. Шаров каза, че от 1 до 14 септември COVID-19 е диагностициран при 187 ученици, 173 учители и 40 помощен персонал. В същото време министърът на образованието отбеляза, че откриването на учебната година не е довело до рязко увеличаване на броя на хората, заразени с коронавирус.

"От всеки от нас зависи как ще се развие ситуацията по-нататък. По предварителни данни началото на образователния процес в училищата не е довело до рязко увеличаване на броя на случаите ", каза Шаров.

Затвориха училище в Румъния с над 200 ученици след положителен тест за COVID-19 на директора

Що се отнася до предучилищните институции, от 1398 детски градини в Молдова работят 738. Две институции са затворени за карантина. Според Шаров две деца са диагностицирани с коронавирус, а още 113 са на самоизолация. Освен това 47 преподаватели и 26 помощен персонал са заразени с вируса.

В Молдова учебната година започна на първи септември.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет