Тръмп връчи на Нетаняху церемониален ключ от Белия дом

  • 15 септември 2020 20:09

  • 544
  • 0
Тръмп връчи на Нетаняху церемониален ключ от Белия дом
© Getty Images/Guliver

Американският прецзидент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския връчи на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и церемониален ключ за Белия дом на двустранна среща вътре в сградата преди официалната церемония отвън на южната морава за нормализиране на отношенията на Израел с две арабски държави, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Нетаняху каза, че Тръмп държи "ключа към сърцата" на израелците. "Мисля, че Израел повече не е изолиран", заяви Тръмп. Президентът заяви, че още пет-шест арабски държави се готвят да сключат споразумения за нормализиране на отношенията с Израел след ОАЕ и Бахрейн, които ще подпишат днес в Белия дом. "Ние сме в твърде напреднала фаза на разговори с около пет страни, пет допълнителни страни", каза Тръмп в Овалния кабинет, седнал до Нетаняху, предаде Ройтерс. "Имаме поне пет-шест страни, които искат да се присъединят много скоро, ние вече разговаряме с тях", обяви Тръмп, без да ги назове.

Тръмп: Друга държава може да се присъедини към споразумението между Израел и ОАЕ

По думите му ще бъде "лесна работа" да се задоволи желанието на ОАЕ да купи изтребители Ф-15. "Всичко ще се уреди", каза Тръмп, запитан дали ще осъществи продажбата въпреки възраженията на Израел.

Израел и Бахрейн са се договорили да установят пълни дипломатически отношения

Не е изключено историческо ръкостискане между израелския лидер и външните министри - на емирствата шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян и на Бахрейн Абдел Латиф ал Заяни, заяви американски представител, цитиран от Франс прес, като подчерта, че всички участници предварително са тествани за COVID-19.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини