Словакия поставя съседна Чехия в списъка на високорисковите държави за COVID-19

  • 14 септември 2020 21:28

  • 509
  • 0
Словакия поставя съседна Чехия в списъка на високорисковите държави за COVID-19
© Getty Images

Словакия ще включи съседката си Чехия, която е неин важен търговски партньор, в своя "червен списък" на високорискови държави заради рязкото повишаване на броя на установените случаи на коронавирус там, съобщи днес словашки представител, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Решението ще влезе в сила в петък и означава, че пътуващите през общата граница ще трябва да имат негативен резултат от тест или да се карантинират за пет дни, след като си направят тест, съобщи зам.-външният министър Мартин Клуш във Фейсбук.

Изключения ще се правят само за общности, които живеят от двете страни на общата граница, на разстояние до 30 километра от най-близкия ГКПП и някои други групи.

Чешката република съобщи за скок в случаите на Ковид-19 в рамките на денонощие, като в събота те са били 1541, многократно повече от бройката, регистрирана през пролетта и сред най-високите на глава от населението в Европа през последните седмици.

Други европейски държави, сред които Швейцария, Дания и Германия, наложиха ограничения на влизането на чешки пътуващи и на хора, идващи от Прага.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини