Мицотакис: Трябва ни нова, амбициозна политика за миграцията и убежището

  • 11 септември 2020 18:28

  • 476
  • 2
Мицотакис: Трябва ни нова, амбициозна политика за миграцията и убежището
© Getty Images/Guliver (архив)

Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., който се срещна днес със заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по миграционните въпроси Маргаритис Схинас в Атина, изтъкна необходимостта от "нова, амбициозна политика за миграцията и убежището", предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1545

Говорейки за пожара, който опустоши пренаселения мигрантски лагер Мория на остров Лесбос, Мицотакис посочи, че грешките от миналото не трябва да бъдат повтаряни и че какъвто и да е нов център за прием на кандидати за убежище на острова трябва да има друг модел на функциониране и администрация. Премиерът добави, че трябва да бъде дискутирано колкото е възможно по-голямо европейско участие.

Той посочи, че правителството е действало много бързо и вече се изгражда временен лагер, който да приюти останалите без покрив мигранти и бежанци от лагера Мория.

Хорст Зеехофер: 10 страни от ЕС ще приемат 400 деца от гръцкия лагер Мория

От своя страна еврокомисарят Схинас изтъкна, че събитията на остров Лесбос след разрушаването на лагера Мория са "ясен алармен сигнал за всички нас какво трябва да променим в Европа".

Той каза, че Европейската комисия ще обяви предложения за нов пакт за миграцията и убежището на 30 септември и добави, че отговорността за справянето с миграционните потоци не може да пада само върху членките на ЕС, които се намират на външните граници, или върху големите играчи като Германия.

"Нуждаем се от истинска солидарност в нашата миграционна политика", подчерта Схинас.

Последвайте канала на

Novini.bg
476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.11 | 20:05

2
nikakva politika ne triabva na putkite slugi na hermafrodita merkel to e iasno tia shte vi natrese arabskite manafi I vie shte gi otglejdate I izhranvate dokato vi prevzemat im vi nalojat prestapnata si religia isliam.

2020.09.11 | 19:08

1
politikata micotakis e edna gramvash edin korab sas arabski manafi potapiash go sas vse manafite I migraciata spira normalno e da jertvash 300 manafa zaradi 9 miliona mestno naselenie.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини