Лукашенко: Протестите в Беларус са с крайна цел Русия

  • 08 септември 2020 19:14

  • 2123
  • 5
Лукашенко: Протестите в Беларус са с крайна цел Русия
©

Александър Лукашенко заяви днес, че зад протестите в Беларус стоят "американците", но главната им цел е Русия, предадоха БТА и ТАСС.

"Знаем кой стои зад всичките тези телеграм канали [социалната мрежа със закрит код "Телеграм"]. Това са американците. На всички трябва да ни е ясно, че сега работата не е в Беларус. Тяхната главна цел е Русия. Затова не се отпускайте!", цитира думи на Лукашенко главният редактор на радио "Говорит Москва" Роман Бабаян в своя профил в "Телеграм". Бабаян е бил сред групата руски журналисти, взели днес интервю от беларуския президент.

Телевизия Ар Ти също цитира предупреждението на Лукашенко: "Не се отпускайте. У вас скоро може да настъпят определени политически събития". По думите му той и руският политически елит били стигнали до извода, че "ако днес Беларус рухне, Русия ще бъде следващата".

Александър Лукашенко: Може би съм дълго време съм на власт

Пред пратениците на руски медии Лукашенко изрази съжаление, че няма подкрепата на част от хората, въпреки че ги е извел от съветското минало на страната, белязано от изключително аграрния характер на нейната икономика, съобщава кореспондентът на "Первий канал" Антон Верницки. Според него беларуският лидер е изразил готовност да води диалог "със своите привърженици и противници в заводите и трудовите колективи", но не и с "хората от улицата".

Според Бабаян от "Говорит Москва" Лукашенко казал, че няма намерение да комуникира с опозиционния Координационен съвет, защото не знае "какви са тези хора" и ги смята за "никаква опозиция". По думите на президента тези хора предлагат катастрофа за Беларус - скъсване на връзките с "братска Русия", въвеждане на платено образование и медицина, унищожаване на промишлеността и безработица.

Пред журналистите от Русия Александър Лукашенко декларира, че той не е като Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември (бившият президент на Украйна) и няма в активите си милиарди, но даже и да ги имаше, никога не би напуснал Беларус, свидетелства Верницки от "Первий канал".

Последвайте канала на

Novini.bg
2123 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
то

2020.09.09 | 10:05

5
то е ясно, само балъците кълват на лафовете за демокрации и евроатлантически ценности.
Иван

2020.09.08 | 20:19

1
То се знае че е Америка ще станат като нас ще ги разбият и само олигарси

2020.09.08 | 23:47

4
кои прави злините по света.само едни.сащ,и нато.

2020.09.08 | 20:49

3
на калпавия уй вълата му пречи - все американците са ви виновни другари - така беше и преди и сега пак същата песен - измислете нещо ново, белким някой глупак ви повярва

2020.09.08 | 20:30

2
Това се казва ПРЕЗИДЕНТ ! И нашият е ПРЕЗИДЕНТ с главна буква ! Достойни , смели мъже , а не крадливи чекмедже тулупи ! Живи и здрави да са !

Добави коментар

Водещи новини