В Германия започна дело срещу четирима души, свързани с дясна терористична група

  • 07 септември 2020 18:12

  • 451
  • 0
В Германия започна дело срещу четирима души, свързани с дясна терористична група
© Getty Images

Трима мъже и жена, заподозрени във връзки с дясна терористична организация, бяха изправени днес пред съда в Източна Германия, предаде ДПА.

Това е второто съдебно дело срещу групата "Фрайтал", която през 2015 г. извърши бомбени нападения срещу чужденци и политически опоненти в град Фрайтал, близо до Дрезден, и в района. Двама подсъдими - на 27 и 53 години, са обвинени в участие в терористична група и в нападения. 31-годишен мъж и 31-годишна жена са заподозрени в подпомагане на сплашването на местното население и нападения срещу държавата чрез участие в чатове и публикуване на снимки със символи на бивши нацистки организации, каза прокуратурата. Срещу последните двама са повдигнати обвинения в съучастие в опит за убийство, в повреждане на собственост и използване на забранени символи.

През март 2018 г. осем членове на Група "Фрайтал", включително нейните ръководители, получиха дълги присъди. Вторият процес, в по-горна съдебна инстанция, се очаква да продължи до началото на другата година. Призовани са 19 свидетели, включително осъдени членове на групата.

Последвайте канала на

Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини