Няма нужда от втора национална карантина в Германия

  • 02 септември 2020 14:37

  • 3182
  • 0
Няма нужда от втора национална карантина в Германия
© pixabay

Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда да се налага нова национална карантина в страната през зимата за възпиране на разпространението на коронавируса. Това обяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

След като броят на новите инфекции и починали оставаше по-нисък в сравнение със съседните страни, новите случаи в Германия през последните седмици започнаха да се увеличават, пораждайки опасения, че идва нова вълна от заразата.

Меркел обяви три приоритета за Германия по време на коронавирусната пандемия

Шпан каза, че експертите и политиците всеки ден научават повече и повече за вируса. По думите му пълното затваряне на обществения живот през март е било направено, за да бъдат предпазени най-уязвимите, но сега няма нужда това да се повтаря. Министърът изрази увереност, че властите в отделните провинции ще се справят с локалните огнища и че есента и зимата ще бъдат посрещнати спокойно.

Същевременно той напомни, че трябва да се спазват правилата за редовно дезинфекциране на ръцете, носене на предпазни маски и спазване на социална дистанция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Миналата седмица канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се предупреди, че през зимата положението може да се влоши. В стремеж да запази функционирането на икономиката и училищата да бъдат отворени тя се споразумя с властите в провинциите да забранят масовите прояви до кроя на годината и да затегнат правилата за пристигащите от рискови държави

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини