Германското правителство осъди "грозното поведение" спрямо здравния министър

  • 31 август 2020 17:18

  • 642
  • 1
Германското правителство осъди "грозното поведение" спрямо здравния министър
© Getty Images/Guliver

Поведението на разгневената тълпа към германския здравен министър Йенс Шпан предизвика осъдителни реакции от страна на германското правителство и ръководството на партията на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Протестиращите демонстрираха "грозно поведение" спрямо Шпан в западногерманския град Бергиш Гладбах, където той участва в предизборна проява на Християндемократическия съюз (ХДС), заяви пред журналисти говорителят на германското правителство Щефен Зайберт.

Такива хора не се интересуват от воденето на диалог и търсят единствено "брутални форми на протест", допълни Зайберт.

"Ковидиоти": В Германия са ужасени след хилядния протест в Берлин

"Хомофобските обиди и плюенето са неприемливи и никога не могат да бъдат оправдани", написа в Туитър лидерката на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер в отговор на обидите, отправени към нейния съпартиец и министър с хомосексуална ориентация.

Германският външен министър Хайко Маас използва също Туитър, за да окачестви поведението на разгневената тълпа към здравния министър като "отвратително".

Последвайте канала на

Novini.bg
642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
w toq

2020.08.31 | 18:30

1
в тоя хдс няма нищо християнско. да махнат тази дума да не сквернят христовата вяра. трябва да е джендър или педалодемократически съюз.

Добави коментар

Водещи новини