Политолог: Москва върви по горещи камъни в Беларус

  • 24 август 2020 08:01

  • 1354
  • 5
Политолог: Москва върви по горещи камъни в Беларус
© Getty Images, архив

Това е авторитарен лидер, който си позволява всичко и доста често е посягал към Конституцията. Парадоксален беше начинът, по който ще управлява пандемията. Това коментира политологът проф. Анна Кръстева.

И напомни, че Беларус една от страните с най-често заразяваните. 

"Гражданите са яркото, силното лице на Беларус", подчерта тя.

Живи вериги за солидарност с Беларус в балтийските страни

Пред бТВ политологът каза, че Русия трябва внимателно да прецени подкрепата си за Лукашенко.  По думите на Кръстева от една страна стои въпросът дали Москва да заложи на един компрометиран лидер или да обърне внимание и на това, че гражданите са силната страна в този конфликт. 

"Москва върви по горещи камъни в Беларус, защото трябва да се реши едно невъзможно уравнение", каза анализаторът.

"Това са най-големите протести в Беларус. Една страна, която мислехме, че е заспала", коментира още Кръстева.

По думите й гражданите не искат диалог, а нови избори

Последвайте канала на

Novini.bg
1354 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Да

2020.08.24 | 09:21

3
Кое е великото на богатата откъм природни ресурси , но бедна откъм управление нещастна държава Алкашия? Велики и богати са само допуснатите от КГБ хунтата стотина олигарси и семействата им , а милионите все още крепостни раи си броят копейките , жулят фалшив самогон и псуват до девето коляно Царчето .
Аз Българин

2020.08.24 | 10:01

5
Един руснак един ден ми сподели Ние по злато ходи а сме най бедни в света Има хора които не знаят че е свършила втората световна воина в Русия За това нашета бкп живее в другия век
Шляхтиц

2020.08.24 | 09:13

1
ПОЛИТОЛОГЪТ, АНАЛИЗАТОРЪТ, НОВИНИ.БГ, не се тревожете за камъните, по които върви ВЕЛИКА РОССИЯ. Не изпадайте в положението на почти всички български медии, които ПРЕПРЕПРЕекспонират протеста на 20, 30 пияни, наркотизирани, клошари и криминално проявени престъпници, а мнението на нормалните трудови хора, които трябва да отидат на работа и да заведат децата в детската градина НЕ СЕ СПОМЕНАВА !!!!!!!!!!!!!!

2020.08.24 | 09:53

4
Путинландия е велика само в собствените си очи и за платените клакьори, като теб. Като ти секнат рублите кои ще са велики? Турция или Сърбия? Безродник.
ДА, БЕ, ДА

2020.08.24 | 09:20

2
Да, бе, да, русороб! В Русия какво е? Империя, диктатура, народ, комплекса ри..! Май, горещи камъни!

Добави коментар

Водещи новини