Ангажиран с кризата в Беларус унгарски министър бе забелязан на яхта на милиардер

  • 18 август 2020 21:04

  • 1088
  • 1
Ангажиран с кризата в Беларус унгарски министър бе забелязан на яхта на милиардер
© Getty Images/Guliver (архив)

В унгарските медии се появиха снимки на министър от кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан на хърватска яхта, който си почива в разгара на пандемията, докато се предполага, че трябва да работи за уреждането кризата в Беларус, което породи полемика в Унгария, предаде БТА, цитирайки АФП.

Новинарският сайт Atlatszo.hu публикува днес снимки на унгарския външен министър Петер Сиярто на борда на луксозна яхта, за които се твърди, че са направени в неделя в открито море до адриатическия бряг. Впрочем в същия ден близкият до премиера Орбан министър публикува в социалните мрежи своя снимка в костюм и заяви, че работи за засилване приноса на Унгария в уреждането на политическата криза в Беларус.

ЕС съветва Путин да не се намесва със сила в Беларус

"Сиярто излъга за това, че работи в офиса си, докато си почива на луксозна яхта на милиардер", реагира социалистическата опозиция в комюнике. Според нея тези медийни разкрития повдигат въпроси за истинското дипломатическо ангажиране на Унгария, която обяви миналата седмица, "че е заинтересована европейските решения да бъдат взети на базата на диалог и да не затрудняват бъдещите отношения между Европейския съюз и Беларус".

Служител на унгарското министерство на външните работи реагира, като заяви във "Фейсбук", че министър Сиярто е "на почивка, по време на която работи" и е огорчен от посегателството върху личния му живот. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2020.08.19 | 07:02

1
Mafia navsjakade.

Добави коментар

Водещи новини