ЕС: Готови сме да посредничим между властта и опозицията в Беларус

  • 18 август 2020 13:54

  • 402
  • 3
ЕС: Готови сме да посредничим между властта и опозицията в Беларус
© getty images

ЕС има готовност да посредничи между властта и опозицията в Беларус за постигането на политическо решение. Това заяви днес говорител на Европейската служба за външна дейност.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е следи внимателно обстановката в страната и подкрепя протестиращите, добави говорител на комисията. Фон дер Лайен очаква срещу отговорните за насилието над протестиращите и за подмяната на резултатите от президентските избори да бъдат взети строги мерки, допълни говорителят.

Лукашенко награди над 300 ченгета за безупречна служба

По неговите думи дипломатическата служба на ЕС продължава работата по изготвянето на списък за налагане на санкции на отговорните за насилието от последните дни в страната и за опорочаването на изборите. Засега не може да се каже кога списъкът ще бъде готов и предложен за гласуване от Съвета на ЕС, отбеляза говорителят.

Утре Европейският съвет ще заседава извънредно с видеоконференция, за да обсъди събитията в Беларус, където централната избирателна комисия обяви преизбирането за шести път на президента Александър Лукашенко. ЕС заяви по-рано, че не признава тази победа, а мнозинството в Европейския парламент призова за нови избори.

Последвайте канала на

Novini.bg
402 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.08.19 | 08:07

3
Айде няма нужда . ЕС = Гейове, хомо-педали

2020.08.18 | 14:07

2
УРСУЛА МОЖЕ ДА ИСКА ДА ПОСРЕДНИЧИ И МЕЖДУ БРИТАНИЯ И САЩ

2020.08.18 | 14:06

1
незваны гост хуже татарина

Добави коментар

Водещи новини