Ангела Меркел: Хуманитарната ситуация по света се влошава

  • 15 август 2020 20:36

  • 1594
  • 3
Ангела Меркел: Хуманитарната ситуация по света се влошава
© Getty Images

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се предупреди, че хуманитарното положение по света се влошава и заяви, че пандемията от новия коронавирус и глобалното затопляне ще доведат до нови хуманитарни кризи, съобщи БТА.

Поради това е важно Германия бързо да може да мобилизира хуманитарна помощ, каза Меркел в седмичния си подкаст. Тя даде като примери операции на германската армия и работата на федералната агенция за техническа помощ в Ливан след смъртоносната експлозия в Бейрут, в която загинаха 178 души и бяха ранени най-малко 6000.

Нови 1449 заразени с коронавируса в Германия

Тази експлозия показа колко ужасяващо бързо може да се развие една криза, каза Меркел. С наближаването на Световния ден на хуманитарната помощ на 19 август Меркел подчерта необходимостта да бъдат защитени хуманитарните работници.

"За жалост виждаме как те твърде често стават жертва на атаки и им се пречи да вършат важната си работа. Те трябва да получават защитата, която им се гарантира от международното право", заяви Меркел.

Хората в страни със слаба държавност или във въоръжен конфликт често пъти нямат необходимата защита при избухване на криза. Затова често са нужни политически решения. Хуманитарната помощ помага само за кратко, изтъкна Меркел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1594 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Китайската чума плъзна

2020.08.16 | 05:30

3
Питона на КГБ започна да души, дано да измрат от естествена смърт, час по скоро

2020.08.16 | 05:27

2
po-skoro se vnushava..................

2020.08.15 | 21:38

1
Дърта ку.во,глуха лиси,кьорава лиси,та не виждаш и не чуваш че в бг не искат хората боко тиквата.Дай му съвет ку.ко фашиска,да си подаде оставката със цялото мръсно предателско правителство.

Добави коментар

Водещи новини