Франция отчита нов рекорд в случаите на COVID-19 за денонощие

  • 13 август 2020 22:55

  • 4661
  • 0
Франция отчита нов рекорд в случаите на COVID-19 за денонощие
© Getty Images/Guliver (архив)

Френското здравно министерство съобщи, че за последното денонощие са регистрирани 2669 нови случая на заразяване с новия коронавирус. Така за втори пореден ден Франция отчита рекорден брой новозаразени за периода след отмяната на националната карантина, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Общият брой на установените случаи на заразяване във Франция от началото на пандемията става 209 365, цитира БТА.

Франция постепенно ще увеличи броя на полицейските проверки, за да гарантира носенето на предпазни маски

Среднодневният брой за седмица на новите случаи е 1962. Това означава, че през последните две седмици той се е увеличил двойно и е достигнал равнища, невиждани от края на април.

В Испания също се отчита рязко увеличение на новите случаи на коронавирус за денонощие, 2935 диагностицирани за изминалите 24 часа, съобщи нейното министерство на здравеопазването. Вчера новите случаи бяха 1690.

Така общият брой на инфекциите в Испания става 337 334. През последните седем дни по данни на испанското здравно министерство са починали 70 души, с което общият брой на жертвите става 28 605.

Правителството на испанските Канарски острови реши да затегне мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде агенция Европа прес, цитирана от ТАСС.

Новите случаи на COVID-19 във Франция с нов дневен рекорд за периода след карантината

По данни на Европа прес регионалните власти са решили да затворят нощните заведения. Ще бъдат забранени и събиранията на групи от повече от 10 души. Правителството на Канарските острови въвежда и задължително повсеместно носене на маски и забранява пушенето на обществени места, ако не е възможно да бъде спазвана социална дистанция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
4661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини