Гърция регистрира скок в инфекциите с COVID-19

Гърция в сряда регистрира 262 нови инфекции с COVID-19, което е най-високото число от началото на пандемията и е част от постоянно нарастващата тенденция този месец. Обществената здравна организация съобщи още, че са починали още двама души, с което общият брой на смъртните вируси е 216.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12442

Броят на пациентите в интензивно лечение почти се е удвоил до 24 в сряда прит 13 миналата седмица, съобщава Нова телевизия.

Гърция въведе задължителен тест за коронавирус и за пристигащите от Малта

Властите обвиниха скока в заразяването с плаващите правила за социално дистанциране в ресторанти, барове и публични събирания. Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас каза по-рано, че средната възраст на заразените през август е спаднала до 36 години.

"Това може да се случи, дори ако сте млади и смятате, че сте неуязвими", написа министкърът в Туитър.

Гръцкото правителство в понеделник обяви ограничения за работа през нощта на ресторанти и барове в някои от топ туристическите дестинации. Въведени бяха и нови ограничения за влизане на пристигащи от Балканите и пътуващи със самолети от няколко държави от ЕС. Заведения и барове са затворени от полунощ до 7 часа в десетина части на страната, включително популярните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит. Градовете Солун, Лариса, Волос и Катерини също са засегнати, както и полуостров Халкидики, който е популярен сред посетителите на Балканите.

Освен това всички пътници с полети от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, пристигащи от 17 август, трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за COVID-19, получен до 72 часа преди влизане, както и всички пристигания на сушата на границата.

Агенцията за гражданска защита миналата седмица направи маските задължителни във всички закрити обществени зони. Правителството изключи общо блокиране, след като през май постепенно възобнови икономиката и започна да приема пристигащите чуждестранни лица през юни, за да спаси част от жизненоважния за икономиката сезон на туризма. Само 10 процента от случаите в Гърция могат да бъдат проследени до чуждите пристигания.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12442

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет