Повече британци са починали това лято от грип, отколкото от COVID-19

Значително повече британци са починали през месеците юни и юли от грип и пневмонии, които не са свързани с коронавируса, отколкото от COVID-19, съобщи в. "Дейли мейл".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Изданието се позовава на данни от Националния статистически институт на Великобритания.

Според тях от 19 юни до 31 юли от грип и възпаление на белите дробове, които не са свързани с пандемията, в страната са починали 6 626 души, а от заболявания, предизвикани от COVID-19 - 2 992. В края на миналия месец според статистиката от грип са умрели пет пъти повече британци, в сравнение с тези от COVID-19 - съответно 928 и 193 смъртни случая.

Броят на заразените с COVID-19 в Русия надхвърли 900 000 души

Както беше съобщено по-рано, почти 30 милиона жители на страната ще получат право на безплатна ваксина срещу сезонния грип, което ще позволи на Националната здравна служба по-ефикасно да се справи с възможната втора вълна на разпространение на коронавирусната инфекция.

Най-голямата имунизационна програма за населението в британската история ще обхване всички жители на страната на възраст над 50 години, децата до 12 години, медицинските работници и представителите на уязвимите групи от населението.

Очаква се масовото ваксиниране да ограничи броя на хората с грипни симптоми, които в случая на заразяване трябва да бъдат тествани и за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.08.12 | 17:43
    Аз съм на 68 години. За грип през лятото говорете на новородени, които не знаят къде се намират все още. Не знам какво е КОВИД 19, но виждам, че не е добре. А на тези, които не вярват за вируса, пазете се, той съществува.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет