Лондон: Дойдоха тежките времена

Дойдоха тежките времена, това е казал британският финансов министър Риши Сунак, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Ковчежник номер едно на Обединеното кралство е коментирал данните за огромния икономически спад на страната, предизвикан от коронавирусната пандемия.

Да припомним, днес статистическата служба в Лондон днес е обявила, че спадът икономиката през второто тримесечие на тази година е бил над 20 на сто и страната е изпаднала в рецесия.

За пръв път от 11 години. Британия е в рецесия

"Преди казвах, че ни предстоят тежки времена. Сега ще кажа - те дойдоха. Милиони останаха работа. За съжаление още много хора ще отидат към бюрата по труда", е казал още министърът на финансите.

Публикуването на статистическите данни е станало повод за остра реакция от страна на опозицията. Лейбъристката депутатка Анелиз Додс е заявила, че спадът в икономиката е бил неизбежен.

"Правителството обаче можеше да направи много повече по отношение на запазването на работните места също", категорична е била тя.

Анелиз Додс

"Освен че сме рекордьори по смъртни случаи в Европа, нашата страна е и рекордьор по икономически спад. Всичко това е ставало пред погледа на премиера Борис Джонсън", казала още парламентаристката.

Додс е цитирала данни за икономическото състояние на страната си, Европейския съюз (осреднени) и още няколко държави на Стария континент за периода април - юни 2020 г.

Ако британската икономика е отбелязала спад от 20,4 процента, то тази на 27-те  – от 11,9 на сто.

Спадът на  Германия за второто тримесечие е бил 10,1%, на Белгия – 12,1, Италия – 12,4, Франция – 13,8 и Португалия – 14,1 процента.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.12 | 17:28
  Да, тежки времена, след като колонизирахте половината земно кълбо, научихте се на мързел, някой друг да ви върши работата, а вие само да ядете. Безплатен обяд няма БОГ вижда. Ще си платите. Сега всичките ви колонии ще се възползват от вас. Честито колонизатори и робовладелци. Жалко, че и младите са научени като вас.
  1. 2020.08.12 | 22:53
   Много точно казано, само да допълня - до такава степен се самозабравиха, че с лека ръка гласуваха един Брекзит, без да помислят че хората, които работят там им вършат цялата черна и мръсна работа, а англичаните са само от менринджей нагоре. Всички там са голямата работа.
 2. 2020.08.12 | 15:36
  Тук може би има и малко препокриване от излизането от ЕС, но това си избраха, това ще получат.
 3. 2020.08.12 | 14:42
  няма лошо.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет