Нидерландската полиция разби най-голямата лаборатория за производство на кокаин в страната

Нидерландската полиция разби най-голямата според служителите на реда откривана досега лаборатория за производство на кокаин в страната, скрита в бивше училище за конна езда, съобщи Асошиейтед прес. При операцията били арестувани 17 заподозрени, включително колумбийски, турски и нидерландски граждани.

Полицията обяви вчера, че е открила десетки хиляди литри химически вещества и 100 кг готов за употреба кокаин, когато е атакувала в петък училището за конна езда.

Служителите на реда са открили също спални помещения за работниците от лабораторията в сграда в Нейевен, на 120 км североизточно от Амстердам.

Андре ван Рейн, главен инспектор в полицейския отдел за борба с трафика и производство на наркотици каза, че откритата лаборатория е разполагала с капацитет за производство на 150-200 кг кокаин дневно, чиято стойност на дребно възлиза на 4,5 - 8 млн. евро.

Направен от полицията видеозапис показва оборудване и принадлежности, включително пластмасови бидони и вани с химически вещества, и редица от пет червени бетонобъркачки, които са били използвани за извличане на кокаин от стоки като дрехи, напоени с наркотика, преди да бъдат изнесени за Нидерландия.

Полицията съобщи, че 13 от задържаните заподозрени са колумбийци, а един от останалите има двойно нидерландско и колумбийско гражданство. Очаква се заподозрените да бъдат изправени пред разследващ магистрат утре и вдругиден.

Коментари

  1. 2020.08.12 | 08:58
    Какво ли няма да измислят ,за да тровят човечеството! дрехи напоениеи с наркотика за да бъде изнесен в други държави,а оисле го извличали от тези дрехи.Звучи ми като филм фантазия.
  2. 2020.08.12 | 08:04
    Не стига че и Ковида спря купона ся и полицаите съвсем го доразсипаха
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет